Web Analytics Made Easy - Statcounter

 

برندسازی در عرصه داخلی و جهانی و در اذهان مصرف کنندگان موجب تمایز تولیدات می شود. در واقع یک برند و نام تجاری ذهنیت مثبتی در مشتری به وجود آورده و او را تشویق به خرید آن کالا می کند.
حقیقت برندسازی عبارتی در عرصه تجارت و بازرگانی برای هویت بخشی و معرفی یک کالا به مخاطبان و مصرف کنندگان است، عبارتی که تضمین کننده اعتماد مصرف کننده و نمادی از کیفیت، انحصار و خاص بودن یک محصول است که آن را به نامی ماندگار در اذهان بدل می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


البته باید به این نکته توجه کرد که برند یا نام تجاری تنها یک نام یا نشان نیست بلکه میزان مشخصی از اعتبار، اصالت و کیفیت را برای کالاهای تحت یک نام تجاری با خود به همراه دارد.
صنایع دستی هنری زیبا و محصول دستهای هنرمندانی زحمتکش و کم توقع و وفادار به هنر اجداد و پدرانشان است؛ صنایع دستی ایران علاوه بر سابقه تاریخی هفت هزار ساله از تنوع، جذابیت و زیبایی خاصی برخوردار است که می تواند به عنوان یکی از تولیدات مهم هنرمندان ایران زمین در توسعه توریسم و مبادلات فرهنگی نقش به سزایی ایفا کند.
کارشناسان بر این اصل تاکید دارند که صنایع دستی هر کشور بازگوکننده خصوصیات تاریخی، اجتماعی و فرهنگی آن کشور و نمادی از هویت ملی هر قوم است و می تواند عامل مهمی در شناساندن فرهنگ و تمدن ملل مختلف باشد.
در بازار صنایع دستی داخل کشور که موج صنایع دستی قاچاق و ارزان قیمت آن را پر کرده و صنایع دستی داخلی را نابود می کند نبود یا کمرنگ بودن برندسازی صنایع دستی ایرانی سبب شده ملاک مشخصی برای اصالت تولیدات در این حوزه وجود نداشته باشد و ارزان بودن ملاک خرید مردم و البته استقبال فروشندگان بدون توجه به اصل کیفیت شده است.

* صنایع دستی برند ایرانی الاصل
معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: صنایع دستی به عنوان یک برند کاملا ایرانی و خاص در این سازمان مورد توجه است و به عنوان عاملی برای انتقال فرهنگ، افزایش درآمد در عرصه گردشگری و معرفی هنر و تولیدات دستی ایرانیان مورد توجه ویژه است.
محمدمحب خدایی افزود: در ‘سال حمایت از کالای ایرانی’ باید بر جذابیتهای کالای ایرانی افزوده شود تا در کنار کیفیت مطلوب، قیمت مناسب و کاربری موثر شاهد کالایی با جذابیت باشیم. باید بتوان با معرفی کالاهای خاص و عرضه مطلوب آنان برای گردشگران همچون کشورهای موفق در رشد اقتصاد گردشگری اقدام به ایجاد جذابیت و افزایش علاقمندی و میل به خرید و مصرف نماییم.
وی ادامه داد: یکی از برنامه های مهم در سطح کشور ایجاد بازارهای بزرگ و عرضه محصولات سنتی و صنایع دستی و معرفی این صنایع بومی به عنوان مهمترین سوغات هر منطقه و شهر است. به این ترتیب در کنار برندسازی صنایع دستی، معرفی این هنرها، افزایش حمایت از هنرمندان و ایجاد فضاهای لازم برای عرضه محصولات تولیدی شاهد آشنایی و شناخت بیشتر گردشگران و ایجاد میل خرید و مصرف صنایع دستی ایرانی در آنان خواهیم بود.
وی گفت: هم اکنون بسیاری از تولیدات داخلی کشور با برچسب برندهای خارجی در بازار عرضه می شود که باید با حمایت از این محصولات نسبت به آگاهی مصرف کنندگان کوشید و در حوزه گردشگری نیز می توان این سطح کیفی خوب را به گردشگران ارائه و معرفی نمود.
معاون سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری افزود: همه شهرهای ایران ظرفیت لازم را برای معرفی صنایع دستی و جذب گردشگران دارند. باید در جهت تقویت جایگاه صنایع دستی و معرفی آن به عنوان بهترین سوغات هر منطقه در بین گردشگران داخلی و خارجی کوشید.

* برندسازی ضرورتی برای رونق
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی نیز در گفت و گو با خبرنگار پایگاه خبری سبز البرز  برندسازی صنایع دستی را مهمترین الزام و ضرورت برای رونق تولیدات در این حوزه توصیف و بیان کرد: صنایع دستی قاچاق آسیب شدیدی به تولیدات ایرانی زده است. صنایع دستی ارزان و قاچاق از کشورهایی مانند چین و هند هستند که با قیمت به مراتب کمتری نسبت به مشابه داخلی به فروش می رسند اما فاقد کیفیت هستند.
ابوالفضل مکرمی فر به نامگذاری امسال از سوی رهبر معظم انقلاب به ‘سال حمایت از کالای ایرانی’ اشاره و بیان کرد: صنایع دستی آثار نفیس و ارزشمند تولید داخل هستند که مصداق واقعی کالای ایرانی می باشند. شاه کلید و ماهیت اقتصاد مقاومتی تکیه بر داشته ها و ظرفیتهای داخلی است و کشوری مانند ایران که دارای سابقه فراوان در صنایع دستی و هنرهای سنتی می باشد در این زمینه حرف فراوان برای گفتن دارد. حمایت از صنایع دستی در حقیقت واقعیت بنیادین حمایت از کالای ایرانی است.
وی افزود: توجه به صنایع دستی مدتهاست که در سازمان میراث فرهنگی به صورت جدی پیگیری می شود. ایجاد فرصتهای شغلی فراوان، افزایش درآمد اقتصادی خانوار، جلوگیری از مهاجرت، بخش درآمدی جدید برای هر خانواده روستایی و شهری، نیاز به سرمایه گذاری محدود و پائین از ویژگیهای صنایع دستی است.

* ۱۳ برند ملی صنایع دستی در خراسان
معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی نیز گفت: این استان دارای هنرهای سنتی و صنایع دستی متعدد و متنوعی است که در عرصه ملی و بین المللی شناخته شده هستند.
محمد مطیع افزود: هم اینک ۱۳ هنر سنتی و صنایع دستی در خراسان به عنوان صنایع دستی شاخص شناخته شده که از رشته های مزیت دار و بومی هستند.
وی ادامه داد: برند صنایع دستی در شهرستان فیروزه تراش سنگهای قیمتی و نیمه قیمتی است. در شهرستان طرقبه شاندیز نیز رشته ارغوان بافی و پوستین دوزی و در شهرستان کلات نیز گلیم بافی و ابریشم بافی به عنوان برند صنایع دستی شناخته می شوند.
معاون اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی گفت: همچنین رشته سفالگری سنتی در گناباد، ابریشم کشی در تربت حیدریه، فرت بافی و ساخت سازه های سنتی در تربت جام، حوله بافی در تایباد و تراش سنگهای قیمتی در نیشابور از دیگر برندهای ملی صنایع دستی شهرستانهای خراسان رضوی محسوب می شوند.
وی افزود: همچنین رشته های تراش سنگهای قیمتی و نیمه قیمتی، حجاری سنتی(سنگتراشی) و نیز تولیدات چرمی دست دوز از برندهای ملی صنایع دستی در مشهد هستند. صنایع دستی سبدبافی در بجستان و گلیم بافی در قوچان از دیگر رشته ها و صنایع دستی برجسته و مهم خراسان رضوی محسوب می شوند.

* خلاقیت و نوآوری در صنایع دستی
مطیع ادامه داد: طراحی، نوآوری، خلاقیت و کاربردی کردن محصولات صنایع دستی و هنرهای سنتی مهمترین مواردی است که باید در این حوزه مورد توجه قرار گیرد. علاوه بر این باید نیازسنجی و شناخت نیاز مصرف کننده محصولات صنایع دستی انجام شود زیرا در عصر کنونی دیگر صنایعی مانند گلیم و نمد همانند تولیدات گذشته این محصولات مصرف ندارند.
وی با بیان اینکه هنرمندان باید نسبت به نیاز بازار و نوآوری در صنایع دستی توجه و اقدام کنند تا بازار محصولات خود را بیابند گفت: معضل امروز حوزه صنایع دستی به روز نبودن محصولات و عدم همخوانی محصولات تولیدی با نیاز مصرف کننده و نبود خلاقیت و نوآوری است.
معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی افزود: در گذشته رشته های صنایع دستی و کاربرد محصولات حاصل از آن بر اساس نیاز روز تعریف شده بود حال آنکه امروز بعد از گذشت قرنها همچنان برخی با همان نوع مصرف به تولید این محصولات اقدام می کنند.
وی گفت: با نوآوری و ایجاد خلاقیت در محصولات تولیدی صنایع دستی می توان برندسازی برای معرفی این آثار به جهانیان را نیز جدیتر پیگیری کرد. برگزاری نمایشگاهها و فروشگاههای صنایع دستی در سالهای اخیر رشد فراوان و مطلوبی داشته و در این زمینه حمایتهای لازم از هنرمندان صورت گرفته است.
۲۵ هزار هنرمند صنایع دستی در خراسان رضوی فعالیت دارند.

منبع: سبز البرز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sabzalborz.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «سبز البرز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۰۹۸۴۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارسال ۱۱۰ ایده به رویداد ملی «طراحی، بسته‌بندی صنایع خلّاق، محصولات خانگی و صنایع‌دستی»

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، اختتامیه رویداد ملی «طراحی، بسته‌بندی صنایع خلّاق، محصولات خانگی و صنایع‌دستی» در رفسنجان برگزار و سه ایده برتر و یک ایده خلّاقانه شناخته و معرفی شد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد رفسنجان در این آیین اظهار کرد:  رویداد ملی طراحی و بسته بندی صنایع خلّاق محصولات خانگی و صنایع دستی شهریورماه سال قبل آغاز به کار کرد و در دی‌ماه ضمن رونمایی از پوستر فراخوان ارسال ایده‌های بسته‌بندی هم منتشر و از سراسر کشور از جمله تهران، یزد، کرمان دیگر نقاط ۱۱۰ ایده ارسال شد.

رضا قدیری اناری با اشاره به اینکه نخستین رویداد ملی طراحی و بسته‌بندی صنایع خلّاق محصولات خانگی و صنایع دستی با مشارکت انجمن علوم و فناوری بسته‌بندی ایران، فرمانداری رفسنجان، سپاه، مجتمع مس سرچشمه، مرکز نوآوری شهید ستاری و شرکت همگامان مس برگزار شد، افزود: نیمی از ایده‌ها برای داوری انتخاب شد.

وی خاطرنشان کرد: نگاه به حل مسئله؛ دغدغه مقام معظم رهبری بوده؛ از این رو یکی از چالش‌های کشور نبود بسته‌بندی شکیل و مناسب برای محصولات و تولید در حوزه کشاورزی و صنایع‌دستی بود که دانشگاه باید در حل مسائل کمک می‌کرد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد رفسنجان بیان کرد: در این رویداد ملی بسته‌بندی، دانشگاه خود را با مشارکت ارگان‌ها نشان داده و وحدت بین دانشگاه و سازمان‌های شهرستان به‌خصوص فرمانداری قابل تقدیر است.

قدیری اناری گفت: نگاه ما به رفع مشکلات منطقه باز است و چنانچه ارگان‌ها مشکلی در هر زمینه‌ای داشته باشند به دانشگاه رجوع کنند تا با استفاده از روش‌های علمی راه‌حل‌های مناسبی پیدا شود.

فرماندار رفسنجان هم در آیین اختتامیه رویداد ملی «طراحی، بسته‌بندی صنایع خلّاق، محصولات خانگی و صنایع‌دستی» در محل سالن فرهیختگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد رفسنجان با اشاره به اینکه بسته‌بندی محصولات صادراتی کشاورزی مانند پسته، گیاهان دارویی، زعفران و سایر محصولات ارزشمند ضعیف است و باید به صورت شکیل بسته‌بندی و در بازار‌های داخلی و خارجی عرضه شوند، گفت: می‌توان تنوع ایجاد کرد تا زمینه صادرات آن‌ها بیش از پیش به کشور‌های خارجی مهیا شود.

حسین رضایی با بیان اینکه رویداد ملی طراحی و بسته‌بندی صنایع خلّاق محصولات با کمک دانشگاه و روش‌های علمی این نهاد در راستای برطرف کردن معضل نبود بسته‌بندی برگزار شد، بیان کرد: با ارتباط‌گیری صنعت با دانشگاه توفیقات خوبی حاصل می‌شود، بنابراین باید تغییر نگرشی در دستگاه‌ها ایجاد شود و برای رفع مسائل مانند آسیب‌های اجتماعی و سایر مسائل محل رجوع به دانشگاه باشد.

وی خاطرنشان کرد: طرح آمایش سرزمینی توسط دانشکده اقتصاد دانشگاه ولی‌عصر رفسنجان در حال تدوین است و باید در سایر مسائل منطقه به دانشگاه‌ها رجوع کرد تا روش‌های علمی متناسب با رفع مسائل داشته باشیم.

۱۱۰ ایده به دبیرخانه رویداد ملی طراحی و بسته‌بندی مشاغل خانگی و صنایع بسته‌بندی رسید

معاون علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رفسنجان هم بیان کرد: اهمیت موضوع بسته‌بندی مهم است، استراتژی تمایز در بسته‌بندی، مهمترین فاکتوری است که منجر به تمایز محصولات می‌شود؛ بنابراین تنوع در بسته‌بندی محصولات کشاورزی و خانگی امری مهم است.

سیدمحمدرضا حسینی افزود: از ۱۱۰ ایده ارسالی به دبیرخانه رویداد ملی طراحی و بسته‌بندی صنایع خلّاق محصولات خانگی و صنایع دستی ۴۷ ایده به مرحله داوری رسید.

وی تشریح کرد: سه دوره آموزشی عمومی را در فروردین و اوایل اردیبهشت برای صاحبان این ایده‌ها داشتیم؛ همچنین دو دوره تخصصی هم در تاریخ دوم و پنجم اردیبهشت برگزار شد.

معاون علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رفسنجان خاطرنشان کرد: در نهایت ۱۰ داور پس از برگزاری این دوره‌ها، به صورت حضوری و مجازی از بین ایده‌ها، سه طرح برتر و یک طرح هم به‌عنوان خلّاقانه‌ترین ایده‌ها معرفی‌ کردند.

حسینی تشریح کرد: امیدواریم طرح‌های برتر مورد حمایت شرکت همگامان مس قرار گیرند تا با این اتفاق ایده‌ها مورد حمایت و به مرحله تجاری‌سازی برسند.

رئیس هیئت علمی انجمن علوم و فناوری بسته‌بندی ایران هم اظهار کرد: این انجمن در حوزه‌های آموزشی، مشاوره و پژوهشی در حال فعالیت است.

مصطفی امامی افزود: در بحث آموزشی هم کارگاه‌های جمعی و انفرادی به صورت حضوری و نیز غیرحضوری با عناوین آشنایی مقدماتی بسته‌‌بندی، مواد بسته‌بندی، ماشین‌آلات مؤثر در فرآیند بسته‌بندی و در زمینه‌های موادغذایی، پوشاک، دارویی و ... برگزار می‌شود.

وی بیان کرد: این انجمن تنها مرجع رسمی علمی است که زیرنظر وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در کشور است.

رئیس هیئت علمی انجمن علوم و فناوری بسته‌بندی ایران با اشاره به اینکه رشته بسته‌بندی در دانشگاه‌های کشور تدریس نمی‌شود، خاطرنشان کرد: امیدواریم با برگزاری نخستین رویداد ملی طراحی و بسته‌بندی مشاغل خانگی و صنایع بسته‌بندی در رفسنجان کمکی به مجموعه آموزشی کشور در راستای برقراری و تدریس رشته بسته‌بندی در دانشگاه‌ها باشد و زیرساخت آن مهیا شود.

معاون گردشگری اداره‌کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمان هم در این آیین ضمن ابراز خرسندی از برگزاری این رویداد ملی و مهم ملی در رفسنجان که در طراحی و بسته‌بندی مشاغل خانگی و صنایع بسته‌بندی پیشقدم بوده است، ادامه داد: بخش مهم تولیدات، تجاری‌سازی آنهاست و این تجاری‌سازی هم شامل بازاریابی، بازارسازی، برندسازی و بسته‌بندی است.

اعظم علیخانی همچنین پیام مریم جلالی معاون وزیر میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری را قرائت کرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ۳۵۰ هنرمند یزدی بیمه می‌شوند
  • ظرفیت هتل‌ها و مراکز اقامتی استان فارس تکمیل شد
  • تایید بیمه تأمین اجتماعی ۲۲۴ نفر از شاغلان صنایع‌دستی استان گلستان
  • جشنواره گردشگری جاده ابریشم سمنان برگزار می‌شود
  • آغاز مرمت و بازسازی مسجد تاریخی یوردشاهی ارومیه
  • جشنواره «چومچه خاتون» در کوثر برگزار می‌شود
  • جشنواره چومچه خاتون در شهرستان کوثر برگزار می‌شود
  • ارسال ۱۱۰ ایده به رویداد ملی «طراحی، بسته‌بندی صنایع خلّاق، محصولات خانگی و صنایع‌دستی»
  • راه‌‌اندازی آنلاین‌شاپ صنایع دستی و سوغات محلی در طبس
  • فروشگاه مجازی صنایع دستی و سوغات محلی در طبس راه اندازی شد